Merülés a Molnár János-barlangban

A Buda szívében található, különleges szépségű vízzel telt barlangrendszerben való merülésre búvárbázisunk biztosítja az egyedüli lehetőséget. Egészen egyedülálló élmény a merülés a barlangban, melynek vize télen-nyáron kellemes hőmérsékletű (10 méter felett 28, az alatt 20 fokos) és kristálytiszta vizű. Ennek köszönhetően a barlangi búvárok körében világszerte ismert hosszú ideje a Molnár János-barlang.


Bázisunkon minden feltétel adott a merüléshez, a bérelhető felszerelések minden igényt kielégítenek, vezetőink rutinos búvárok, és rendszeresen indulnak barlangi búvár tanfolyamok azok számára, akik szeretnék tovább képezni magukat.

A 2015 végén megnyílt új búvárbázisnak köszönhetően megváltoztak, kényelmessé váltak a merülési lehetőségek. Az új szabályok és az átgondolt szervezés azt a célt szolgálják, hogy mindenki biztonságban ismerhesse meg a barlang szépségeit. Elsősorban barlangi búvárokat várnak a világ minden részéről, az érkező vendégek számára szükséges valamennyi felszerelés bérelhető. A barlang könnyen elérhető, a parkolás is egyszerűen megoldható. Lehetőség van kombinált merüléssorozatra jelentkezésre, amely keretén belül a Molnár János barlang mellett Kőbányán, a pincerendszerben merülhetnek a búvárok.

A barlangi búvár végzettséggel nem rendelkezők számára is kínálunk merülési lehetőséget. Természetesen elvárt egy alapvető merülési gyakorlat: legalább haladó búvárminősítés és nagyjából 100 merülés szükséges ahhoz, hogy valaki biztonsággal kóstolhasson bele a zárt téri merülések világába. Az induló tanfolyamokról szintén a búvárbázis címén lehet érdeklődni.


Merülés Kőbányán

A  kőbányai pincerendszerben búvárbázisunk szintén rendszeresen szervez merüléseket. Az egyedülálló budapesti helyszínen a felszíni séta során bepillanást lehet nyerni a város múltjának egy kevéssé ismert szeletébe, hiszen a pincéket valamikor borászok használták, később a Dreher sörgyár vette ezeket igénybe, a második világháború idején pedig a föld alá telepített repülőgépmotor-gyár kapott itt helyet. Manapság a 13-14 fokos vízben megőrződött egykori ipari létesítményeknél lehet búvárkodni, a négy merülőhelyből az egyikhez pedig nem szükséges barlangi búvári végzettség sem. A teljes bejáráshoz természetesen szükséges a barlangi gyakorlat, a merülés részletes feltételeiről búvárbázisunk címére írva lehet érdeklődni.


A búvárkodásra vonatkozó részletes feltételeket a bejelentkezés után ismerhetik meg a vendégek. A merüléshez szükséges megfelelő búvárképzettséget és megfelelő tapasztalatot igazolni. A Molnár János-barlangban való merülésre kizárólag az  címen lehet jelentkezni.

Malom-tó

Amennyiben még nem rendelkezel a barlangi merülésekhez szükséges tapasztalattal, ajánljuk figyelmedbe a Malom-tó által nyújtott gyakorlási lehetőségeket. A Malom-tó a Molnár János-barlang előtt található, az itt működő MJLake Búvárközpont oldalán tájékozódhatsz az itteni búvárkodás, búvártanfolyam témájában.

A tanfolyamokról itt kaphatsz információt

Aktualitásokért, érdekességekért érdemes ellátogatni a Molnár János-barlang Facebook oldalára.